Να μην συμμετάσχουν οι "σχισματικοί" στους εορτασμούς

ImageΣτις 8 με 11 Ιουλίου 2008 αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ,

τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη και έναν ακόμη κληρικό τον π. Βασίλειο, επισκέφθηκε το Κίεβο.

 

Σκοπός της επισκέψεως της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, ήταν οι τακτοποίηση και των τελευταίων λεπτομερειών σχετικά με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, με αφορμή την 1020η επέτειο από το βάπτισμα της Ρωσίας.

 

Ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος (Hovorun) του τμήματος των εξωτερικών σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας, σε άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ουκρανικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρόσφατης επισκέψεως των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο.

 

Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη, ζήτησαν να αποκλειστεί  η συμμετοχή των «σχισματικών ιεραρχών»  του Αυτό – αποκαλούμενου Πατριαρχείου του Κίεβου, στους εορτασμούς της 1020ης επετείου από το βάπτισμα της Ρωσίας, αναφέρει ο π. Κύριλλος.

 

Επίσης ο π. Κύριλός τονίζει πως "οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπενθύμισαν, πως αναγνώριζουν μόνο τον Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο ως πρώτο της Ουκρανικής Εκκλησίας".Πατήρ Κύριλλος

 

Όταν ήταν στην Ουκρανία η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπογράμμισαν περισσότερο από μια φορά, πως οι «σχισματικοί» ιεράρχες, δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στις ίδιες εκδηλώσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, είπε κλείνοντας ο π. Κύριλλος.

 

Τέλος να αναφερθεί πως το τμήμα των εξωτερικών σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας, επιβεβαίωσε την συμμετοχή στους εορτασμούς, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου αλλά και του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και πάσης Σλοβακίας κ. Χριστόφορου.
Εμφανίσεις: 58937
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!