Επιστολή Ουκρανικής Ιερ. Συνόδου στον Ρωσίας Αλέξιο Β΄

ImageΤην Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας, υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρου.

 

 

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθάγγελος, ο Μητροπολίτης Δνεπροπετρόβου και Παυλουπόλεως κ. Ειρηναίος, ο Αρχιεπ. Σούμι και Αχτίρκα κ. Μάρκος,  ο Αρχιεπ. Καμενέτς – Ποντόλσκι και Γοροδόκ κ. Θεόδωρος, ο Επίσκοπος Κιροβογάρδ και Αλεξανδρείας κ. Παντελεήμων και ο Επίσκοπος Μπόρισπολ κ. Αντώνιος.

 

 Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας, αποφασίστηκε να αποσταλεί μια επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιο Β΄, ώστε να ενταχθούν στο Καταστατικό διευκρινίσεις, οι οποίες πηγάζουν εκ των δικαιωμάτων της διευρυμένης αυτονομίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Η Romfea.gr παραθέτει παρακάτω την Επιστολή, των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ουκρανίας προς τον Πατριάρχη Αλέξιο Β’ .

 

Αγιώτατε,

 

Σχετικά με την ψήφιση στην Αρχιερατική Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ρωσίας των Θέσεων περί του εκκλησιαστικού δικαστηρίου και των σχετικών με αυτές αλλαγών του Καταστατικού της Ε. Ρωσίας, το πλήρωμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας απευθύνει σε Εσάς την παράκληση να ενταχθούν στο Καταστατικό διευκρινίσεις, οι οποίες πηγάζουν εκ των δικαιωμάτων της διευρυμένης αυτονομίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Συγκεκριμένα Σας παρακαλούμε να προσθέσετε στο σημείο 5 του κεφαλαίου Ζ΄ («Εκκλησιαστικό Δικαστήριο») τον όρο (νόρμα), σύμφωνα με τον οποίο στα όρια της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας το δικαίωμα επιβολής τέτοιων κανονικών ποινών όπως η ισόβια αργία, η καθαίρεση και ο αφορισμός θα χορηγηθεί στον Προκαθήμενο και στην Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Η νέα διατύπωση του συγκεκριμένου σημείου θα μπορούσε να έχει την ακόλουθη μορφή: «Οι κανονικές ποινές, όπως η ισόβια αργία, η καθαίρεση και ο αφορισμός επιβάλλονται από τον επαρχιούχο αρχιερέα ή τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών και την Ιερά Σύνοδο (στα όρια της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας και την Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας) μόνο κατόπιν εισηγήσεως του εκκλησιαστικού δικαστηρίου».
Εμφανίσεις: 56739
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!