Συνάντηση Ιταλού Προέδρου με Ρωσίας Αλέξιο

ImageΣυνάντηση με τον Ιταλό Πρόεδρο κ. Giorgio Napolitano, είχε χθες στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας

και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄.

 

Τον Ιταλό Πρόεδρο συνόδευαν, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών κ. Franco Frattini, Πρέσβης της Ιταλίας στην Ρωσία κ. Vittorio Claudio Surdo, ο γενικός γραμματέας του Προέδρου κ. Donato Marra, ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Rocco Antonio Kandzhelozi, αλλά και ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Carlo Guelfi.

 

Από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας παρών ήταν ο Επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος, π. Ιγκόρ   Vyzhanov, ο π. Σεργκεϊ  Zvonarev, και ακόμη δύο κληρικοί.

 

Ο Πατριάρχης Αλέξιος Β’ , δήλωσε κατά την συνάντηση του με τον Ιταλό Πρόεδρο: «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω στο Αρχαίο Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα. Η Ρωσία κ. Πρόεδρε έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια, και πιστεύω πως θα επιστρέψουμε πάλι στην πνευματική και πολιτιστική μας παράδοση».

 

Επίσης ο κ. Αλέξιος ενημέρωσε τον κ. Giorgio Napolitano σχετικά με την καταγραφή των Ρώσων Ορθοδόξων στην Ιταλίας τονίζοντας:

«Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες καταγραφής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιταλία, η οποία θα φτάσει το 1.οοο.οοο πιστούς σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις».

 

Ακόμη ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄ τόνισε πως «Μετά από συνεννόηση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ρωσίας στην Ιταλία ένας Επίσκοπος. Διότι η μόνιμη παρουσία ενός Ρώσου Επισκόπου στην Ιταλία θα συμβάλει στην δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων τόσο με τις ιταλικές αρχές όσο και με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία."

 

Τέλος ο κ. Αλέξιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στην Ρώμη με την βοήθεια των Ιταλικών αρχών έγινε δυνατή η ανέγερση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, που ήδη από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους έχει προγραμματιστεί η καθαγίαση του ναού».
Εμφανίσεις: 37972
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!