Στο Κιέβο βρίσκεται και ο Πατριάρχης Ρωσίας Αλέξιος

ImageΣήμερα το απόγευμα αφίχθη στην Ουκρανική γη ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄, όπου του έγινε θερμή υποδοχή.

 

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος σε δηλώσεις του κατά την άφιξη μεταξύ άλλων τόνισε « Ελπίζω αυτός ο εορτασμός να συμβάλει στην ενότητα και την ειρήνη του λαού και της Εκκλησίας».

 

Ο κ. Αλέξιος αναχώρησε από το αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλο, αλλά και άλλους Αρχιερείς με προορισμό της Ιερά Μονή της Λαύρας του Κιέβου.

 

Στην Λαύρα χιλιάδες πιστοί επεφύλαξαν στο Πατριάρχη Αλέξιο μια ζεστή υποδοχή, και κατά την είσοδο του στο Μοναστήρι το πλήθος χαιρέτιζε τον Αγιότατο φωνάζοντας «Αλέξιος ο Πατριάρχης μας».

 

Ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Βλαδίμηρος, αλλά και Αρχιερείς της Ρωσικής και Ουκρανικής Εκκλησίας, στο προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαύρας τέλεσαν από κοινού μια σύντομη παράκληση.

 

 

Αμέσως μετά το πέρας της προσευχής ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος απευθυνόμενος προς τον Αγιότατο, τον ευχαρίστησε που επισκέφθηκε το Κιέβο για τα 1020 χρόνια από το βάπτισμα της Ρωσίας λέγοντας « Είμαι χαρούμενος και ευτυχής που σας βλέπω εδώ στο Κιέβο».

 

Απαντώντας ο κ. Αλέξιος τόνισε πως «Στην Σύνοδο των Επισκόπων που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Μόσχα, δεσμευτήκαμε για την ενότητα της Εκκλησίας».

 

Συνεχίζοντας ο Πατριάρχης Αλέξιος τόνισε «Ευχαριστώ όλους που συγκεντρώθηκαν εδώ σήμερα στην Ιερά Μονή της Λαύρας του Κιέβου με αφορμή της επίσκεψη μου, επίσης ευχαριστώ τον λαό του Θεού που με καλωσόρισε τραγουδώντας».

 

Τέλος αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος θα τελέσουν συλλείτουργο στον λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου. 
Εμφανίσεις: 38408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!