Συνάντηση Λιάπη με Πατριάρχη Αλεξανδρείας

ImageΣυνάντηση είχε σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λιάπη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε Δελτίο Τύπου με αφορμή την συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. 

 

Η Ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης συναντήθηκε σήμερα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ Λιάπης δήλωσε:



«Είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μακαριώτατο. Με ενημέρωσε για το πλούσιο έργο, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό που κάνει στην Αφρική. Το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας πραγματικά είναι ο φάρος της Ορθοδοξίας μας σε όλη την Αφρική. Επιτελεί ένα πολύ μεγάλο έργο. Τον διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά θα είμαστε κοντά του, να τον στηρίξουμε σε όποιες προσπάθειες κάνει. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανόν να βρεθούμε στην Αλεξάνδρεια τον επόμενο μήνα.»

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ανέφερε:



«Θα ήθελα να απευθύνω κι εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό, από την πόλη του Αλεξάνδρου, την Αλεξάνδρεια, την Ελληνική Αλεξάνδρεια. Το Πατριαρχείο μας έχει ένα μεγάλο έργο. Εμείς στην Αλεξάνδρεια, στην Αίγυπτο διατηρούμε την παράδοση. Σε αυτήν την προσπάθεια μας βοηθάει ο Υπουργός, με το Μουσείο μας, τα έργα, τα κτίρια, και του λέγω ένα μεγάλο ευχαριστώ, διότι φυλάμε αυτό που λέει ο Καβάφης «την ελληνική λαλιά» στα βιβλία μας, στα χειρόγραφα μας, στους τοίχους που είναι ιστορία. Είναι το ένδοξο παρελθόν και το ελπιδοφόρο μέλλον που είναι για εμάς ολόκληρη η Αφρική. Ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Πριν λίγο καιρό γύρισα από Ζαΐρ, το Μπραζαβίλ. Φτιάξαμε 8 ορφανοτροφεία και νοσοκομεία και την δεύτερη γαλλόφωνή μας σχολή. Ανοίξαμε και την σχολή του Αγίου Σάββα μετά από 470 χρόνια, όπου προετοιμάζονται τα νέα παιδιά που θα διακονήσουν στην Αφρική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα, στην Κυβέρνηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό, που είναι ρέκτης Υπουργός που αγαπάει τα γράμματα, άνθρωπος της εκκλησίας. Τον ευχαριστώ που μαζί με τον Πρωθυπουργό είναι κοντά μου, στον αγώνα για το αύριο του Πατριαρχείου που πάντα είναι ελπιδοφόρο».
Εμφανίσεις: 430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!