Αγανακτισμένος με τον Αρχιεπίσκοπο ο Ζακύνθου

ImageΕξωφρενών έγινε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Δ.Ι.Σ.

και συγκεκριμένα όταν ήρθε η στιγμή που θα οριζόταν ο εκπρόσωπος τύπου της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος όλες τις μέρες πριν αναχώρηση του για το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, συγκαλούσε άτυπα συμβούλια στην Αρχιεπισκοπική του κατοικία με Ιεράρχες της Δ.Ι.Σ  και με στενούς του συνεργάτες.

Ένα από τα πολλά ζητήματα που ανησυχούσαν τον Μακαριώτατο πριν φύγει για την Αμερική ήταν αυτό του Εκπροσώπου Τύπου της Δ.Ι.Σ, έτσι στράφηκε αμέσως προς τον ύπιων τόνων  Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος δήλωσε κατά την συνεδρίαση τις Δ.Ι.Σ ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  του πρότεινε σε μια συνάντηση τους, να αναλάβει ως Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Τότε ο Μητροπολίτης Ευστάθιος αρνήθηκε ευγενικά και ζήτησε από τον Μακαριώτατο να μην είναι αυτός ο Εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μόλις αρνήθηκα δήλωσε στους υπόλοιπους Μητροπολίτες  ο κ. Ευστάθιος μου είπε πως,  «τότε καταλληλότερος για να χειρίζεται τα επικοινωνιακά ζητήματα της Εκκλησίας  είναι ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος».

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος όταν άκουσε από τον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου, έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου να φωνάξει αγανακτισμένος στην αίθουσα « Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος μας διοικεί από το Μαϊάμι; Δεν λειτουργεί το Συνοδικό σύστημα;» και συνεχίζοντας « Εγώ δεν θέλω να συμμετάσχω σε καμία Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας γι΄ αυτό παραιτούμαι και θα είμαι μόνο ένα απλό Μέλος της Δ.Ι.Σ.».

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ενώ ήταν παρών σε όλα τα συμβούλια του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό, είδε ότι για  κάποια ζητήματα άσκοπα η σκόπιμα δεν τον είχαν ενημερώσει, αυτός ήταν και ο λόγος της αγανάκτησης του στις δηλώσεις του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ζακύνθου δεν συμμετέχει τελικά σε καμία Συνοδική Επιτροπή.

Εμφανίσεις: 587
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!