Θερμή Υποδοχή στην Κινσάσα

ImageΘερμή υποδοχή, με δάφνες στα χέρια, τραγουδώντας και χορεύοντας, επεφύλαξαν χθες το απόγευμα

στον Πατριάρχη Αλεξάνδρας κ. Θεόδωρο Β΄ οι ορθόδοξοι κάτοικοι της Κινσάσα.

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, που ξεκίνησε από χθες πολυήμερη ιεραποστολική περιοδεία στο Κονγκό, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κινσάσα όπου έγινε δεκτός με τιμές από την Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, τον Έλληνα και τον Αιγύπτιο Πρέσβη, τον Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής και τον Επίσκοπο της περιοχής Κολουέζι και άλλους επισήμους.

  

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής εξέφρασε την χαρά του για το έργο που επιτελείται και κόπο και με πόνο στην περιοχή, αναφέροντας ότι η ιεραποστολή παράγει φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος Β΄ έδωσε μεγάλο βάρος στον λόγο του για το γεγονός των επικείμενων εγκαινίων της νέας γαλλόφωνης Θεολογικής Ακαδημίας, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, που θα δημιουργήσει νέα στελέχη για την Εκκλησία μας. Η παρουσία των Ελλήνων είναι αλληλέγγυος», τόνισε ο Μακαριώτατος. 

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετέβη στον ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου κατά την επίσημη δοξολογία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δήλωσε συγκινημένος για την θερμή υποδοχή και απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ιεραποστολής τόνισε ότι αυτό που μπορεί να τούς προσφέρει είναι να τούς ενθαρρύνει να τους δώσει θάρρος για να συνεχίσουν το δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο τους, καθώς επίσης και την αγάπη του που πάντα θα την έχουν και την πατριαρχική ευλογία. 

Εμφανίσεις: 530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!