3η Ημέρα Ιεραποστολικής περιοδείας ο Θεόδωρος

ImageΤρίτη ημέρα της Ιεραποστολικής του περιοδείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος.

 

 

2η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ Κατά την 19η Σεπτεμβρίου, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Μπρεζαβύλ, όπου στο ναό της Αναστάσεως ο Πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής τον υποδέχτηκε με θερμά λόγια. Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ΑΘΜ ο Επίτιμος Πρόξενος κ. Περρής, στον οποίο ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρέδωσε εικόνα Αγίας Οικογένειας, προτρέποντας τον να στηρίζει πάντοτε το ιεραποστολικό έργο της Μπρεζαβύλ.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ποντ Νουάρ, όπου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ο Μακαριώτατος έτυχες θερμής υποδοχής από τους ορθοδόξους της περιοχής από τους οποίους ζήτησε να συνεχίσουν να αγαπάνε τον κλήρο που πασχίζει για αυτούς. Το βράδυ, ο Πατριάρχης παρακάθισε σε δείπνο, παρουσία της βουλευτού κας Ποντιγκνόν.   

 

 3η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ Κατά την 20ή Σεπτεμβρίου, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής μετέβη στην περιοχή Ζυλ, όπου έτυχε μίας ακόμη θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών της χώρας του Κονγκό, όπου ο Μακαριώτατος άδραξε της ευκαιρίας για να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής για το έργο που ακαταπόνητα προσφέρει με την βοήθεια του κλήρου. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε στους παραβρισκόμενους για το μήνυμα της Ορθοδοξίας, που είναι αγάπη, δικαιοσύνη, πίστη, που όλα αυτά ολοκληρώνονται και τελειοποιούνται στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος εγκαινίασε το ορφανοτροφείο του Αγίου Ευσταθίου που έγινε με πρωτοβουλία του «Πρωτοκλήτου». Το απόγευμα, ο Πατριάρχης θεμελίωσε το νέο ναό της Αγίας Φωτεινής της περιοχής, τονίζοντας τον λατρευτικό χαρακτήρα της εκκλησίας στην ορθόδοξη πίστη πλαισιωμένο από έργο φιλανθρωπικό.   Στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχου, ο οικείος Νομάρχης κ. Μπάκα προσέφερε ένα μπαστούνι στον κ. Θεόδωρο για την ιεραποστολική του πορεία.         
Εμφανίσεις: 453
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!