Μήνυμα Θεοδώρου στους Μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι

Image
Ο Πατριάεχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄
Από την Αίγυπτο, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της μουσουλμανικής θρησκείας στον κόσμο, αλλά παράλληλα βρίσκεται και η έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος απέστειλε μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους της Χώρας του Νείλου και όλου του κόσμου με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανίου, οι εκδηλώσεις για το οποίο κορυφώνονται σε μία εβδομάδα.

    "Θα ήθελα με την ευκαιρία της Μεγάλης Εορτής του Ραμαζανιού να εκφράσω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου προς τους αγαπητούς Μουσουλμάνους της ευλογημένης και φιλοπρόοδης χώρας της Αιγύπτου και στους Μουσουλμάνους όλου του κόσμου", αναφέρει ο κ. Θεόδωρος.

    Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τονίζει ιδιαίτερα στο μήνυμά του το γεγονός ότι "η Αίγυπτος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο της ειρηνικής διαβιώσεως Χριστιανών και Μουσουλμάνων".

    Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο εύχεται όπως "ο ένας και αληθινός Θεός της αγάπης της ειρήνης και της δικαιοσύνης να συνεχίζει να σκέπει και να προστατεύει τον ευγενή και φιλόξενο Λαό της Αιγύπτου, ώστε η ειρηνική συνύπαρξη, συμπόρευση και αγαστή καθ' όλα συνεργασία μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών να καρποφορεί πάντοτε".

    Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας απέστειλε τις θερμές ευχές του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και την σύζυγό του, το Μεγάλο Σεΐχη του Άζχαρ Δρ Ταντάουι και τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Αντ Ελ Αμπίμπ.
Εμφανίσεις: 572
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!