Ρωσική Εκκλησία για Airbus: "Η κατάθλιψη εξαπλώνεται στους Δυτικούς"

43

O Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, δήλωσε σε σχέση με το αεροπορικό δυστύχημα στις Άλπεις με το αεροπλάνο της Germanwings, πως η κατάθλιψη εξαπλώνεται στους Δυτικούς, όπως αναφέρει το Iντερφάξ.

«Όλα ήταν εντάξει, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με έναν τέτοιο τερατώδη τρόπο και πήρε 150 άτομα μαζί του. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν εντάξει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένα πρόσωπο, το οποίο επέζησε από έναν πόλεμο ή μια σοβαρή ασθένεια και ήταν σε θέση να το ξεπεράσει, ή απλά έχει στόχο στη ζωή, θα μπορούσε να πάθει μια τέτοια κατάθλιψη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Βσέβολντ στην Ρωσική News Service.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν την καρδιά τους, υπάρχει μια τέτοια πνευματική ασθένεια, σύμφωνα με τη γλώσσα της Εκκλησίας, και θεωρείται πολύ χειρότερη από αμαρτίες όπως ο αλκοολισμός ή η λαιμαργία. Η κατάθλιψη σκοτώνει. Είναι η έλλειψη στόχων στη ζωή, η πεποίθησή ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ότι τα πάντα είναι κακό, ότι δεν έχω τίποτα να ζήσω» είπε ο αξιωματούχος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ένα έθνος ζει μια ανούσια ήσυχη ζωή «μπορεί να διαπράξει μια συλλογική αυτοκτονία». Όταν ένα άτομο έχει πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, είναι πάντα πολύ κακό, η αδράνεια και η κατάθλιψη είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Ο π. Βσέβολοντ προειδοποιεί πως «ζώντας στην άνετη μοναξιά, στην άνετη τεμπελιά, άνετα χαλαρώνουμε από το Πνεύμα.»

Τονίζει επίσης, ότι ο Χριστιανισμός και τα ιδανικά μιας εγωιστικής άνετης ζωής είναι διαφορετικά πράγματα.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι στη Δύση και στις μεγάλες ρωσικές πόλεις δεν ξέρουν γιατί ζουν, φοβούνται να σκέφτονται το θάνατο. Αυτή η ερώτηση, τι θα είναι μαζί μου όταν πεθάνω, ποιο είναι το νόημα της ζωής μου είναι το κύριο ερώτημα. Ένα άτομο που φοβάται να απαντήσει παρομοιάζεται με μια στρουθοκάμηλο, που θάβουν το κεφάλι της στην άμμο, πρόσθεσε ο π. Βσέβολοντ.

«Ο Χριστιανισμός είναι κάτι σωστό σε αντίθεση με το ψεύτικο πάθος της καθημερινής άνεσης, της δήθεν ηρεμίας, της μη παρέμβασης σε οποιαδήποτε διαδικασία, της αδιαφορίας, της απομάκρνυσης από τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια», επεσήμανε ο ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 27095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!