Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με Ιρακινό βουλευτή

0iraq-3

Με τον βουλετή του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Ιράκ κ. Γιουναντάμ Κάνα, ο οποίος ηγείται του Ασσυριακού Δημοκρατικού Κινήματος και είναι ένας από τους πέντε χριστιανούς μέλη της Κάτω Βουλής της Εθνοσυνελεύσεως του Ιράκ είχε συνάντηση στις 26 Φεβρουαρίου 2015 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στο χώρο του Τμήματος.

Συζητήθηκαν θέματα σχετκά με την εσωτερική κρίση στο Ιράκ και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες της χώρας ως συνέπεια της δράσεως των μαχητών του ούτως λεγομένου «Ισλαμικού Κράους».

Ο κ. Γι. Κάνα τόνισε χαρακτηριστικά ότι η τραγωδία χριστιανών στην κοιλάδα της Νινευής απαιτεί άμεση επέμβαση του διεθνούς κοινού.

Οι χριστιανοί του Ιράκ θέλουν να μείνουν στην κοιτίδα τους και έχουν ανάγκη όχι από εκκλήσεις να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένουν να εγκατασταθούν σε πιο ευημερούσες περιοχές αλλά από την έμπρακτη βοήθεια και την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Ο βουλευτής του Κοινοβουλίου του Ιράκ εξήρε τη συμβολή της Ρωσίας στις ειρηνευτικές διαδικασίες σήμερα και σημείωσε ότι οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής προσβλέπουν σε αυτή.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημέρωσε για τις καταβαλλόμενες από τη Ρωσική Εκκλησία πρωτοβουλίες με σκοπό την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι αυτό το έργο θα συνεχισθεί και περαιτέρω.

Επίσης στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νήφων, εκπρόσωπος του Πατριάρχου της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Ασσυριακού Δημοκρατικού Κινήματος, υπάλληλοι του ΤΕΕΣ.

0iraq-1

0iraq-2

0iraq-4

Εμφανίσεις: 23215
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!