Λαμπρό Πατριαρχικό συλλείτουργο στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

antioxeias-mosxas-5

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πατριαρχικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Με τους Προκαθημένους συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κρουτίσης Ιουβενάλιος, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Φιλιππουπόλεως Νήφωνας, Ίστρας Αρσένιος, Σταυρουπόλεως Κύριλλος, Τσίτα Βλαδίμηρος, Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, Ποντόλσκ Τύχωνας και πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλε η διάσιμη βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μονής Σρετένσκι και του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσευχήθηκε για την Ουκρανία, ενώ χειροτόνησε σε Επίσκοπο Κρασνοκαμένσκ τον Αρχιμ. Δημήτριο Ελισέεφ.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσεφώνησε τον Πατριάρχη Αντιοχείας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Ιωάννη στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο.

"Κατά την επίσκεψή σας, μας είχατε μιλήσει για τους δοκιμασίες των αδελφών μας Ορθοδόξων στη Συρία και το Λίβανο. Εμείς κάνουμε τα παντά για την ανακούφιση τους, ενώ δεν σταματούμε να προσευχόμαστε καθημερινά γι΄ αυτούς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε: "Ο πόλεμος και οι συγκρούσεις έχουν έρθει και στο δικό μας σπίτι, και συγκεκριμένα στην Ουκρανία, όπου εκεί πριν από ένα χρόνο χύθηκε αίμα."

"Προσευχόμαστε για την ειρήνη στην Ουκρανία, αν και γνωρίζουμε ότι πιο δύσκολο είναι να θεραπευτούν οι ψυχές εκείνων που πλήττονται από την πολιτική σύγκρουσή και το μίσος. Αλλά αν θέλουμε το καλό της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Συρίας και του Λιβάνου πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε", πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος.

antioxeias-mosxas-2

antioxeias-mosxas-3

antioxeias-mosxas-6

antioxeias-mosxas-7

antioxeias-mosxas-8

antioxeias-mosxas-9

antioxeias-mosxas-10

antioxeias-mosxas-11

antioxeias-mosxas-12

antioxeias-mosxas-13

antioxeias-mosxas-14

antioxeias-mosxas-15

antioxeias-mosxas-16

antioxeias-mosxas-17

antioxeias-mosxas-18

antioxeias-mosxas-19

antioxeias-mosxas-20

antioxeias-mosxas-21

antioxeias-mosxas-22

antioxeias-mosxas-23

antioxeias-mosxas-24

antioxeias-mosxas-25

Εμφανίσεις: 57791
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!