Δεύτερη συνεδρία της Διορθοδόξου Επιτροπής

209FC

Σε δεύτερη συνεδρία της συνήλθε στις 16 Φεβρουαρίου 2015 η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπής επί προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης.

Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη συνεδρία εκπροσωπεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης μέλη της αντιπροσωπείας είναι ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ, στέλεχος του Τμήματος ως μεταφραστής.

Η συγκροτηθείσα με την απόφαση της συνελθούσης μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη Συνάξεως των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών Επιτροπή συνεχίζει το έργο της το οποίο είναι η επιμέλεια των σχεδίων κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου 2014.

Εμφανίσεις: 22628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!