Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Αγία Πετρούπολη (ΦΩΤΟ)

petropol-9

ROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος 12 Φεβρουαρίου στην θεολογική ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως η εορτή των Αγίων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Σε όλες τις λατρευτικές ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος και αναγορεύθηκε, εις ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού για την μεγάλη του προσφορά στον χώρο της Θεολογίας αλλά και όλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την παραμονή της εορτής, επίτιμος διδάκτωρ της θεολογικής ακαδημίας.

Των ιερών ακολουθιών παρέστη συμπροσευχόμενος και ο πρύτανης της Θεολογικής ακαδημίας, Αρχιεπίσκοπος Πετεργκώφ κ. Αμβρόσιος.

Η Θεία λειτουργία τελέστηκε εξ' ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα- παλαιά παράδοση των Θεολογικών σχολών της Ρωσίας για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών πριν την επανάσταση του 1917.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Έλληνες αρχιμανδρίτες Γρηγόριος Νανακούδης (Ι.Μ. Ύδρας) και Τιμόθεος Τσισμαλίδης (Ι.Μ. Φλωρίνης) ο οποίος ανέγνωσε και το Ευαγγέλιο στην ελληνική και ιερείς της θεολογικής ακαδημίας, ενώ τον Απόστολο ανέγνωσε ο αναγνώστης και φοιτητής Μιλτιάδης Δραϊνάκης (Ι.Μ. Πέτρας).

petropol-1

petropol-2

petropol-3

petropol-4

petropol-5

petropol-6

petropol-7

petropol-8

petropol-10

Εμφανίσεις: 42462
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!