Η εορτή των Θεοφανείων στην Μόσχα (ΦΩΤΟ)

theof-mosxa-19

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Επίσης με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ίστρας κ. Αρσένιος, ο Αρχιεπίσκοπος Εγκοριέφσκι κ. Μάρκος και πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Γλέμπ Κισέλεφ.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Ναό της Μεταμορφώσεως που βρίσκεται κάτω από το Ναό του Σωτήρος, πραγματοποιήσε την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων.

"Σήμερα προσευχόμαστε στον Θεό να στείλει τη χάρη Του, τη φώτιση και να μας αγιάσει τα ύδατα" ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στον Αγιασμό και στις ιδιότητες του, τονίζοντας ότι "το νερό του αγιασμού είναι ιερό, θεραπευεί ασθένειες και οδηγεί μακριά κάθε σκοτεινή δύναμη."

theof-mosxa-1

theof-mosxa-2

theof-mosxa-3

theof-mosxa-4

theof-mosxa-5

theof-mosxa-6

theof-mosxa-7

theof-mosxa-8

theof-mosxa-9

theof-mosxa-10

theof-mosxa-11

theof-mosxa-12

theof-mosxa-13

theof-mosxa-14

theof-mosxa-15

theof-mosxa-16

theof-mosxa-17

theof-mosxa-18

theof-mosxa-20

theof-mosxa-21

Εμφανίσεις: 54216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!