Ο Βολοκολάμσκ ζήτησε και είδε τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος

ila-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ζήτησε από την Κυβέρνηση των Σκοπίων να δει στην φυλακή τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Οι ιδιές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι των φυλακών μόλις ενημερώθηκαν για το εν λόγω αίτημα του ισχυρού Μητροπολίτη της Ρωσικής Εκκλησίας, μετέφεραν τον αδίκως φυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη στην κλινική "Μητέρα Τερέζα".

Τελικά ο Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη στην κλινική όπου μεταφέρθηκε, όπου εκεί είχαν την ευκαιρία να συζήτησουν διάφορα θέματα για περίπου μια ώρα.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας ζήτησε από τον κ. Ιωάννη να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, την κλονισμένη υγεία του, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεσή του.

Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου μιλώντας στην Romfea.gr ανέφεραν ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ άσκησε πίεση προς πάσα κατεύθυνση και ζήτησε την απελευθέρωση του Αρχιεπίσκοπου Αχρίδος.

Ευχόμαστε πως και άλλοι Ιεραρχές των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα μιμηθούν την επίσκεψη αυτή του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στον φυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Εμφανίσεις: 118856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!