Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας επιδιώκει ο Πάπας Φραγκίσκος

papas-mosxas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πάπας Φραγκίσκοπος επιδιώκει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Ο Πάπας κατά την διάρκεια της πτήσης από την Τουρκία προς Ρώμης, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πάει οποιαδήποτε στιγμή να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας.

Επίσης ο Πάπας ανέφερε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα αναγκάσει τους Ορθοδόξους να εγκαταλείψουν την κληρονομιά τους στο δρόμο προς την ενότητα.

Ερωτηθείς ο Πάπας σχετικά με τις προοπτικές της συνάντησης με τον Πατριάρχη Κύριλλο, ανέφερε ότι πρέπει και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν αν θέλουν να συναντηθούν.

"Είπα ότι αν μου τηλεφωνήσει θα πάω να τον συναντήσω, αν βέβαια το επιθυμεί και αυτός", τόνισε χαρακτηστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Επίσης ο Ποντίφηκας πρόσθεσε: "Όμως με τα προβλήματα του πολέμου, δυστυχώς προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Άλλα αν θέλουμε να συναντηθούμε, σημαίνει ότι θέλουμε να πάμε μπροστά."

Πάντως την Κυριακή Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης σε κοινή δήλωση που υπέγραψαν, ανέφεραν ότι προσευχόνται για την ειρήνη στην Ουκρανία, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για τερματισμό των συγκρούσεων.

Εμφανίσεις: 71436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!