Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Παύλου στον Πατριάρχη Μόσχας

parth

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο είχε χθες, Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθενίος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Ηγούμενος Παρθένιος αναφέρθηκαν στην απήχηση που είχε η μεταφορά των Τιμίων Δώρων των Μάγων και ιερών λειψάνων στη Ρωσία.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος περνάει μεγάλες δυσκολίες, είναι σίγουρα μια μεγάλη στήριξη για τους ανθρώπους. Ειδικά σήμερα, που με την επίδραση εξωτερικών δυνάμεων έχουμε προβλήματα στην οικονομία μας, προβλήματα που σχετίζονται και με πιθανή μείωση του βιοτικού επιπέδου, η ενίσχυση του πνεύματος είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους και τη χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε: "Δουλεύουμε σκληρά για την ενίσχυση της ορθοδόξου πίστεως στις καρδιές του λαού μας. Με την ελπίδα του Θεού ο λαός μπορεί να περάσει μέσα από όλες τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής. Ως εκ τούτου, είμαστε σε επαφή με το Άγιο Όρος, όπου εκεί η προσευχή γίνεται βίωμα.»

Από την πλευρά του ο Γέροντας Παρθένιος ευχαρίστησε Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο για την συνάντηση και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους λαούς της Αγίας Ρωσίας.

«Αισθανόμαστε θλίψη και ζητούμε από τον Κύριο και από την Παναγία να βοηθήσουν τον ρωσικό λαό, το λαό της Ουκρανίας, και γενικά όλους τους λαούς που περνούν τέτοιες δυσκολίες» ανέφερε ο Γέροντας Παρθένιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης των ενοριών του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Συρία.

Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση των χριστιανών στη χώρα αυτή.

Εμφανίσεις: 64211
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!