Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Ι.Μ. Νοβοτιχβίνσκι (ΦΩΤΟ)

nobotixbin-6

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Την γυναικεία Ιερά Μονή Νοβοτιχβίνσκι επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από την Ηγουμένη Ντομνίκα και την Μοναστική Αδελφότητα.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κερκύρας ξεναγήθηκε στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, καθώς και στα δύο παρεκκλήσια του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας.

Επίσης η Ηγουμένη ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο ότι η Μονή υπάρχει χάρη του Οσίου Θεοδώρου Ουζακώφ, του οποίου τεμάχιο λειψάνου φυλάσσεται στο Μοναστήρι.

Να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Ηγούμενος της Μονής Παρακλήτου Αρχιμ. Τιμόθεος και η Γερόντισα Ευφημία της Ι.Μ. Παντοκράτορος Κέρκυρας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς την Ηγουμένη της ευχήθηκε να έχουν πρόοδο όχι μόνο στις υλικές κατασκευές αλλά και στην πνευματική ζωή.

"Η χάρις του Θεού χαρίτωσε τον τόπο γιατί το μαρτύριο ήταν εκείνο το οποίο την πίστη των ανθρώπων την ρίζωσε στις καρδιές τους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεκτάριος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Σήμερα καρποφορεί η πίστις απο τα μαρτύρια που υπέστησαν τότε κλήρος και λαός."

Η Γεροντισα Ντομίνικα από την πλευρά της, υπογράμμισε: "Είμαι ευγνώμων για την παρουσία των Ελλήνων γιατί εκτιμούν την πνευματική προοδο και το ασκητικό βίωμα που διετήρησαν τα μοναστήρια και γενικά η εκκλησία της Ελλάδος."

Τέλος η Γερόντισσα για ακόμη μια φορά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρυσία της τιμίας χείρας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Αικατερίνμπουγκ το οποίο ειναι μεγάλη ευλογία για όλους.

nobotixbin-25

nobotixbin-1

nobotixbin-2

nobotixbin-3

nobotixbin-4

nobotixbin-6

nobotixbin-7

nobotixbin-8

nobotixbin-9

nobotixbin-10

nobotixbin-11

nobotixbin-12

nobotixbin-13

nobotixbin-14

nobotixbin-15

nobotixbin-16

nobotixbin-17

nobotixbin-18

nobotixbin-19

nobotixbin-20

nobotixbin-21

nobotixbin-22

nobotixbin-23

Εμφανίσεις: 74669
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!