Πατριαρχική Θ. Λειτουργία και χειροτονία Επισκόπου στην Καλούγκα (ΦΩΤΟ)

kalougka-13

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Κούκση, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην πόλη Καλούγκα.

Τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Καλούγκα κ. Κλήμης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, χειροτόνησε τον Αρχιμ. Νεκτάριο Σελεζνέφ σε Επίσκοπο Λιέβενς.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς και για την ευημερία του ουκρανικού λαού.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον νέο Επίσκοπο μίλησε με λόγους πατρικούς, ενώ τόνισε τις δυσκολίες της Αρχιερατικής διακονίας στην εποχή της εκκοσμίκευσης.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Καλούγκα κ. Κλήμης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψή του στην Καλούγκα, προσφέροντας σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης μια εικόνα του Αγίου Κούκση.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος προσέφερε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος μια εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Κλήμη της Ρώμης, πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Μητροπολίτη Καλούγκα ο Πατριάρχης Μόσχας προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας, καθώς και έναν σταυρό με αφορμή την 700η επέτειο του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε αγιασμό στο μνημείο του Μεγαλομάρτυρα Κούκση, στο πάρκο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού.

kalougka-1

kalougka-2

kalougka-3

kalougka-4

kalougka-5

kalougka-6

kalougka-7

kalougka-8

kalougka-9

kalougka-10

kalougka-11

kalougka-12

kalougka-14

kalougka-15

kalougka-16

kalougka-17 

Εμφανίσεις: 56807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!