Ο Πατριάρχης Μόσχας χειροτόνησε Επίσκοπο στο Μοναστήρι του Ντονσκόι

ntonskoi-6

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στην Σταυροπηγιακή Μονή του Ντονσκοι στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, χειροτόνησε σε Επίσκοπο Νοβοκουζνετσκ τον Αρχιμανδρίτη Βλαδίμηρο Αγκιμπάλωφ.

Ο Πατριάρχης Μόσχας προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ τέλεσε ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του Μπεσλάν.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας παρέδωσε στον Επίσκοπο Βλαδίμηρο μια ποιμαντορική ράβδο, για να διακονεί το ποίμνιο ως καλός βοσκός και εργάτης του Χριστού.

"Λαμβάνει τον βαθμό του Επισκόπου κατά την περίοδο των 700 χρόνων από την γέννηση του πατέρα μας Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, ας είναι ο Άγιος το παράδειγμα σου σε όλη την αρχιερατική σου διακονία", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Τέλος ο Πατριάρχης τέλεσε παράκληση ενώπιον της Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας του Ντον, ενώ προσκύνησε και τα ιερά λείψανα του Αγίου Τύχωνα, Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών.

ntonskoi-1

ntonskoi-2

ntonskoi-3

ntonskoi-4

ntonskoi-5

ntonskoi-7

ntonskoi-8

ntonskoi-9

ntonskoi-10

ntonskoi-11

ntonskoi-12

 

Εμφανίσεις: 64181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!