Χειροτονία Επισκόπου από τον Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ)

tampof-21

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 31 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως στο Ταμπώφ.

Νωρίτερα στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, εγκαινίασε μνημείο αφιερωμένο στον Άγιο Πιτιρίμ Επίσκοπο Ταμπώφ με αφορμή την 100η επέτειο από την αγιοκατάξη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Βίκτωρ Σεργκέγιεφ σε Επίσκοπο Γκλαζώφ.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας για ακόμη μια φορά προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ευημερία του ουκρανικού λαού.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Μόσχας απευθυνόμενος προς τον Επίσκοπο Ταμπώφ, μεταξύ άλλων τόνισε: "Από εδώ και πέρα αρχίζει ο δύσκολος δρόμος της διακονίας σου ως Επίσκοπος, ένας δρόμος που δεν ειναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι γεμάτος αγκάθια και γεμάτος δυσκολίες."

"Να γίνεις ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου και να διδάξεις στους ανθρώπους τον σωστό δρόμο του Κυρίου με το παράδειγμά σου, έτσι ώστε να κληρονομήσουν την Βασίλεια των Ουρανών", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Ο Μητροπολίτης Ταμπώφ κ. Θεοδόσιος σε ανάμνηση της επισκέψεως του Πατριάρχη στη Μητρόπολη, του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Πιτιρίμ και ένα τμήμα ιερού λειψάνου.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος προσέφερε για τον Καθεδρικό Ναό μια εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Τέλος ο Πατριάρχης απένειμε διάφορα μετάλλια στον Κυβερνήτη του Ταμπώφ, καθώς και σε ευεργέτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

tampof-1

tampof-2

tampof-3

tampof-4

tampof-5

tampof-6

tampof-7

tampof-8

tampof-9

tampof-10

tampof-11tampof-12

tampof-13

tampof-14

tampof-15

tampof-16

tampof-17

tampof-18

tampof-19

tampof-20

tampof-22

tampof-23

tampof-24

tampof-25

tampof-26

tampof-27

Εμφανίσεις: 54371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!