Ανησυχεί για την εκπαίδευση στα σχολεία ο Πατριάρχης Μόσχας

kirillos4

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την έντονη ανησυχία για την εκπαίδευση στα σχολεία εξέφρασε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ανησυχώ για το χαμηλό επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ρωσικά σχολειά. Οι μαθητές οι οποίοι θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν γνωρίζουν ουτέ τα στοιχειώδη."

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας συμμετείχε σήμερα σε πολιτιστικό-εκπαιδευτικό Ορθόδοξο φόρουμ με θέμα "Από την καρδιά στην καρδιά" το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Ταμπόφ.

"Γιατί όμως η Εκκλησία ανησυχεία για την εκπαίδευση; Διότι η γνώση είναι η μηχανή εκείνη που κινεί την ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική εάν πρώτα δεν έχει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίοι θα προέρχεται από τον θεολογικό τομέα.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας απάντησε σε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στο ορθόδοξο φόρουμ.

Εμφανίσεις: 27952
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!