Το ''ύστατο χαίρε'' στον Αρχιεπίσκοπο Λογγίνο (ΦΩΤΟ)

0loggin-10

ROMFEA.GR | Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Βόννη στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος, ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφάνης και κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε και η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κλιν κυρού Λογγίνου.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μέτα το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, εμείς συγκεντρωθήκαμε ενώπιον του σκηνώματος του Αρχιεπισκόπου Λογγίνου, προκειμένου να τον ασπαστούμε και να πούμε το ύστατο χαίρε."

"Ο θάνατος του κάθε χριστιανού δεν είναι θάνατος αλλά Κοίμηση, ψυχή πηγαίνει στην αιώνια ζωή για συναντήσει τον Κύριο Ιησού Χριστό. Ο κύρος Λογγίνος έδωσε όλη του την ζωή στην διακονία της Εκκλησίας του Χριστού", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να συγχωρήσει τις αμαρτίες του Αρχιεπισκόπου Λογγίνου και να τον τάξεις εν σκηναίς δικαίων."

Στη συνέχεια στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού τελέστηκε η ταφή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κλιν κυρού Λογγίνου.

0loggin-1

0loggin-2

0loggin-3

0loggin-4

0loggin-5

0loggin-6

0loggin-7

0loggin-8

0loggin-9

Εμφανίσεις: 46577
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!