Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ)

0mosx-13

ROMFEA.GR | Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε χθες, Πέμπτη 28 Αυγούστου η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μόσχα.

Στον πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεότοκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Καζάν Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Ίστρας Αρσένιος, ο Μητροπολίτης Νίζνυ Νόβγκοροντ κ. Γεώργιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ορλώφ Αντώνιος, ο Αρχιεπίσκοπος Εγκοριέφσκ κ. Μάρκος, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων και πλειάδα κληρικών της Μόσχας.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας, καθώς και εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ανύψωσε σε Μητροπολίτη τον Αρχιεπίσκοπο Ορλώφ κ. Αντώνιο.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ τέλεσε ιερό τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κλιν Λογγίνο ο οποιός εκοιμήθη την Δευτέρα 25 Αυγούστου σε ηλικία 69 ετών.

0mosx-9

0mosx-1

0mosx-2

0mosx-3

0mosx-4

0mosx-5

0mosx-6

0mosx-7

0mosx-8

0mosx-10

0mosx-11

0mosx-12

0mosx-14

0mosx-15

0mosx-16

0mosx-17

Εμφανίσεις: 56214
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!