Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Επισκόπου στο Σολοφκί (ΦΩΤΟ)

solofki metamo-21

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της Μονής Σολοβέτσκι.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφιος, ο Μητροπολίτης Κούρσκ κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Αρχαγγελέσκ Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Σάρανσκ Ζήνων, ο Αρχιεπίσκοπος Σεργίεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, ο Επίσκοπος Βαλτικής Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, ο Επίσκοπος Νάρβα Λάζαρος, ο Επίσκοπος Όρσκ Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Κοτλάσκι Βασίλειος και πλειάδα κληρικών και ιερομονάχων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Παϊσίου (Τσουρκώβ) σε Επίσκοπο Σιγκρόβσκοβο βοηθός της Αρχιεπισκοπής Κούρσκ.

Να αναφερθεί πως ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ ο Μητροπολίτης Κούρσκ κ. Γερμανός ευλόγησε τους καρπούς.

Μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Μονής Σολοβέτσκι προσέφερε στο Πατριάρχη Κύριλλο δύο πίνακες που απεικονίζουν τη Μονή στις ημέρες του Κριμαϊκού πολέμου και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου στην αρχαία Χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Πατριάρχης από την πλευρά του προσέφερε στη Μονή μια εικόνα του Αγίου Σεραφείμ της Βύριτσα, και στον Αρχιμ. Πορφύριο έναν επιστήθιο σταυρό, επί τη ευκαιρία των 700 χρόνων του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ.

solofki metamo-1

solofki metamo-2

solofki metamo-3

solofki metamo-4

solofki metamo-5

solofki metamo-6

solofki metamo-7

solofki metamo-8

solofki metamo-9

solofki metamo-10

solofki metamo-11

solofki metamo-12

solofki metamo-13

solofki metamo-14

solofki metamo-15

solofki metamo-16

solofki metamo-17

solofki metamo-18

solofki metamo-19

solofki metamo-20

solofki metamo-22

solofki metamo-23

solofki metamo-24

 

Εμφανίσεις: 61970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!