Ουκρανίας Ονούφριος: ''Η Εκκλησία επιδιώκει την ενότητα''

poroshenko onufry

Τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτη Ονούφριο Μπερεζόφσκυ, ο οποίος εξελέγη στις 13 Αυγούστου 2014, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο.

Ο Αρχηγός Κράτους συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Ονούφριο για την εκλογή του ως Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Προσευχόμαστε για να αντέξει η Εκκλησία και να κομίσει ειρήνη, έλεος και χριστιανικές αξίες στη γη μας. Τόσο η Πολιτεία όσο κι εγώ ως Πρόεδρος είμαστε σταθερό θεμέλιο το οποίο μπορείτε να ακουμπήσετε στη θεία σας υπόθεση. Τα μάτια, η καρδιά και οι πόρτες μου θα είναι πάντα ανοιχτές για σας», διαβεβαίωσε ο κ. Ποροσένκο.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο γις τις ευχές του ο Μητροπολίτης Ονούφριος υπογράμμισε ότι η κύρια αποστολή της Εκκλησίας σήμερα είναι να συμφιλιώσει τους ανθρώπους.

«Αγκαλιάζουμε όλους με αγάπη διότι όλοι είμαστε παιδιά του Θεού και αυτή είναι η κύρια αποστολή της Εκκλησίας», ανέφερε ο Ιεράρχης.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος τόνισε ότι η Εκκλησία πρέπει να βοηθά τους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν σήμερα.

«Στηρίζουμε τους ανθρώπους όχι μόνο πνευματικά, αλλά και υλικά. Είμαστε κοινωνοί της μοίρας τους προκειμένου να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο», πρόσθεσε ο κ. Ονούφριος.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία θέλει και επιδιώκει την ενότητα.

«Πρέπει να ενωθούμε ἐν Χριστῳ», κάλεσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 34847
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!