Πατριάρχης Μόσχας: ''Η τύχη της Ουκρανικής Εκκλησίας είναι στα χέρια σας''

kirilos-onoufrios

ROMFEA.GR | "Οι Ιεράρχες έχουν αναθέσει στα χέρια σας, την τύχη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της Ουκρανίας", αναφέρει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στο μήνυμά του για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: "Πονάμε για τις αιματηρές συγκρούσης στην Ουκρανία, σε μια χώρα που από την κολυμβήθρα της γεννήθηκε η Αγία Ρωσία."

"Σήμερα, στη χώρα αδελφός σκοτώνει αδελφό και οι πνευματικές πληγές του Ουκρανικού λαού είναι ανοιχτές και αιμορραγούν", προσθέτει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης ζητά από τον νέο Προκαθήμενο της Ουκρανίας να γίνει φρουρός της Ενότητας της Εκκλησίας και του λαού του Θεού.

"Σας, διαβεβαιώνω ότι θα έχετε την συνεχή υποστήριξή μας, και οι προσευχές μας θα σας συνοδεύουν πάντα", συμπληρώνει ο κ. Κύριλλος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ εκ μέρους του Πατριάρχη Μόσχας, προσέφερε στον Μητροπολίτη Ονούφριο μια ποιμαντορική ράβδο με την ευχή να ποιμάνει επαξίως το ποίμνιο του Θεού πολλά χρόνια.

Εμφανίσεις: 39390
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!