Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στην ενθρόνιση του Ουκρανίας Ονουφρίου

974171903

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δεν θα συμμετάσχει σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου.

Στέλεχος του Πατριαρχείου Μόσχας μιλώντας στην Romfea.gr ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα τον Πατριάρχη Μόσχας θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σε δηλώσεις του για την εκλογή του νέου Ουκρανίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η εκλογή του Μητροπολίτη Ονουφρίου δεν με εκπλήσσει, διότι όλοι γνωρίζουμε την προσωπικότητα του."

"Είναι ένας άνθρωπος της προσευχής, του πνεύματος, χαίρει της εκτίμησης απ' όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, καθώς και από το ποίμνιο", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιλαρίωνας υπογράμμισε: "Ωστόσο ο νέος προκαθήμενος θα αναλάβει καθήκοντά σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή για τον ουκρανικό λαό."

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του κ. Ονουφρίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα.

Η ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας θα τελεστεί στη Λαύρα του Κιέβου την Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014.

Εμφανίσεις: 59883
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!