Όλα έτοιμα για την εκλογή του νέου Ουκρανίας

988560 3

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Η Ιεραρχία των Επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που απαριθμεί 74 εν ενεργεία Μητροπολίτες και Επισκόπους, θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας.

Όλα είναι έτοιμα στην Ουκρανία για την αυριανή ψηφοφορία που θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, ένα μήνα μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Βλαδιμήρου.

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Αυγούστου στη Λαύρα του Κιέβου, και ο νεός Επικεφαλής θα είναι ένας από τους 74 εν ενεργεία Ιεράρχες.

Στο ναό έχουν ήδη τοποθετηθεί οι κάλπες για την μυστική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.

Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας μιλώντας στην Romfea.gr ανέφερε ότι "αν όλα πάνε κατ΄ εύχην ο νέος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας θα εκλεγεί την ίδια ημέρα."

Τέλος να αναφερθεί ότι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Τερνόβου Ονούφριος, ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ Αντώνιος, ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Συμεών και ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος Νταρμπίνκο.

Εμφανίσεις: 58914
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!