Ονούφριος: ''Θύμα των συμφερόντων Δύσης - Ανατολής η Ουκρανία''

onoyfrios

Του Αθανάσιου Θανόπουλου | Romfea.gr

Για τους λόγους που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Τοποτηρητής της Ουκρανικής Εκκλησίας Σεβ. Μητροπολίτης Τερνόβου κ. Ονούφριος.

''Η διαμάχη στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η οποία βασίζεται σε πολιτικές, οικονομικές και πνευματικές αντιφάσεις'', υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ονούφριος.

Σε άλλο σημείο ο Τοποτηρητής της Ουκρανικής Εκκλησίας εξέφρασε για ακόμη μια φορά την επιθυμί να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αδιαφορία για επίλυση των διαφορών.

''Καλούμε λοιπόν, τον στρατό και τους Ορθόδοξους πολιτοφύλακες να σταματήσουν να διαπράττουν το αμάρτημα του φόνου, και να αναζητήσουν μέσω του διαλόγου την οποιαδήποτε λύση. Η αδελφική αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει, και να μην ακρωτηριάζει και σκοτώνει ο ένας τον άλλον'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ονούφριος.

Επίσης ο Τοποτηρητής της Ουκρανικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις αξίες της Δύσης, οι οποίες είναι διαφορετικές από τις αξίες της Ανατολής, που βασίζονται στο νόμο του Θεού.

''Η Ευρώπη μας δείχνει ένα παράδειγμα για μια ζωή χωρίς Χριστό, αγνοόντας τις εντολές του Κυρίου. Αντιθέτως ενθαρρύνει όλο και περισσότερο την ανεκτικότητα σε έναν τρόπο ζωής κυριευμένο από τα ανθρώπινα πάθη'', τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ονούφριος.

Εμφανίσεις: 47938
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!