Ιλαρίων: ''Οι Ιεράρχες της Ουκρανίας θα εκλέξουν άξιο διάδοχο''

974171119

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρόκειται να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή, στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, διεμήνησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

"Η Μόσχα θα στηρίξει τον Ιεράρχη εκείνον που θα εκλέξει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, και θα ήταν ανήθικο να μιλάμε για πιθανές υποψηφιότητες", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης ο νούμερο δύο της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η διαδικασία των εκλογών δεν παρεμποδίζεται από καμία πολιτική δύναμη, διότι κάθε Επίσκοπος ψηφίζει μυστικά κατά συνείδηση χωρίς καμία πιέση από εξωτερικούς παράγοντες."

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι αυτός που θα εκλεγεί από το Σώμα θα είναι άξιος να συνεχίσει το μεγάλο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Βλαδιμήρου."

Ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, διευκρήνισε ότι κανένας Επίσκοπος της Ρωσικής Εκκλησία δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των εκλογών, διότι αυτό είναι μια εσωτερική υπόθεση της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας για την ειρήνη στην χώρα, υπογραμμίζοντας ότι "μόνο η Εκκλησία μπορεί να ενώσει τον ουκρανικό λαό από τον βορρά μέχρι τον νότο και από την ανατολή μέχρι την δύση."

Σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ υπογράμμισε ότι "πρέπει να γίνει κατάπαυση του πυρός διότι με κάθε απώλεια χάνεται η οποιαδήποτε ελπίδα για ειρήνη στο μέλλον."

"Δεν πρέπει να συμβεί στη χώρα μας ότι συμβαίνει στην Μέση Ανατολή, όπου κυριαρχεί η τυραννία, η τρομοκρατία, το χάος και αδελφός να σκοτώνει αδελφό. Εδώ η Εκκλησία πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο για την ειρήνη και συμφιλίωση του λαού", πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Εμφανίσεις: 62438
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!