Η Ρωσική Εκκλησία στο πλευρό των προσφύγων της Ουκρανίας

294029

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

 

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την βοήθεια των προσφύγων της Ουκρανίας, έχει αναπτύξει σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι σχετικές συστάσεις του Πατριαρχείου Μόσχας θα σταλούν σε όλες τις Επισκοπές, όπου μέσα εκεί θα γίνεται λόγος για δημιουργία χώρων ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Ναούς, μέχρι και ανεύρεση θέσεων εργασίας.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας μιλώντας στην Romfea.gr ανέφερε ότι μεγαλύτερη προσοχή θα δοθεί σε ανύπαντρες μητέρες με παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και σε εγκύους γυναίκες.

Επίσης οι Ιερείς των ναών θα είναι στο πλευρό των προσφύγων επί 24ωρου βάσεως, για ψυχολογική υποστήριξη και για ότι άλλο χρειαστούν που αφορά την διαβίωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκκλησία θα βοηθήσει και τους εκτοπισμένους που ζουν σε σπίτια συγγενών η φίλων.

Αυτή την στιγμή πάνω από 500 πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην σε ιδρύματα της Εκκλησίας και ναούς, στην Κολόμνα, Κοστρομά, Ροστώφ, Νίζνι Νόβγκορντ και Βορονέζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες ενορίτες στη Ρωσία, έχουν πάρει στα σπίτια τους οικογένειες προσφύγων.

 

Εμφανίσεις: 57931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!