Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Πρωθιεράρχη της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς

meeting

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνα (ROCOR) συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα.

Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Υπεύθυνος για τα Ιδρύματα και τα Μοναστήρια στο Εξωτερικό του Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπος Εγκοριέφσκι κ. Μάρκος και ο υπεύθυνος των Ενοριών στις ΗΠΑ, Αρχιμ. Ιωάννης (Ροσίν).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, καθώς και τους τρόπους εκείνους για την ανάπτυξη της ιεραποστολικής διακονίας.

"Το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι κοινές προσπάθειες, οι οποίες βοήθησαν να αναπτυχθεί η Ρωσική Εκκλησία σε όλες τις χώρες που υπάρχει ποίμνιο της, αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ρώσοι ζουν σε ξένες χώρες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Εμφανίσεις: 50471
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!