Ο Πατριάρχης Μόσχας προσευχήθηκε για τα θύματα του Μετρό (ΒΙΝΤΕΟ)

tirsagio

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 42 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον εκτροχιασμό συρμού σήμερα στο μετρό της Μόσχας, ενώ ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 160.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο αριθμός βαγονιών συρμού που εκτελούσε δρομολόγια της μπλε γραμμής εκτροχιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σε ώρα αιχμής. Τα αίτια είναι ακόμη άγνωστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για ηλεκτρική βλάβη.

Το δυστύχημα συνέβη μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπουλβαρ και Παρκ Πόμπεντι, και πιο κοντά στον δεύτερο -που είναι και ο βαθύτερος στη ρωσική πρωτεύουσα, πράγμα που δυσκολεύει τη διάσωση. Τα βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί αλλά δεν έχουν ανατραπεί.

Πριν από λίγο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στο παρεκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας στη Μονή του Αγίου Δανιήλ, τέλεσε ιερό τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος.

Μετά το πέρας του τρισαγίου ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την συμπάθεια προς της οικογένειες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους.

"Εκφράζω την βαθύτατη συμπάθεια προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων από το σημερινό ατύχημα στο Μετρό της Μόσχας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Κάθε θάνατος προκαλεί μεγάλη θλίψη στις καρδιές των αγαπημένων τους, ειδικά όταν συμβαίνει ένα τέτοιο αναπάντεχο γεγονός όπως το σημερινό."

"Θα ήθελα να εκφράσω και την συμπαράστασή μου σε όσους τραυματίστηκαν από την σύγκρουση, για ταχεία ανάρρωση και επούλωση των πληγών", υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κάλεσε τις αρχές και τους εθελοντές, να κάνουν τα πάντα για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν απο το δυστύχημα.

Οι αρχές της Μόσχας κήρυξαν την Τετάρτη ημέρα πένθους για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα του μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Εμφανίσεις: 58367
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!