Ο Αποστολικός Νούντσιος της Ρωσίας στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

IMG 4370

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Αποστολικό Νούντσιο στη Ρωσική Ομοσπονδία, Αρχιεπίσκοπο Ιβάν Τσούρκοβιτς είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας των διαχριστιανικών σχέσεων του ΤΕΕΣ π. Στέφανος (Ιγκούμνοβ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ Ρωσικής Εκκλησίας και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και τις προοπτικές για διμερή συνεργασία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την θέση της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, η οποία από την αρχή έχει εμπλακεί ενεργά στην εμφύλια σύγκρουση.

"Οι επιθετικές ενέργειες των Ουνιτών υπηρέτησαν την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης", τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης ο κ. Ιλαρίων ανέφερε ότι αυτές οι ενέργειες επιδείνωσαν το πρόβλημα και της προοπτικές του διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών.

Εμφανίσεις: 37285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!