Λαμπρές εκδηλώσεις για τον Εσθονίας Κορνήλιο (ΦΩΤΟ)

talini

Πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τῃ επετείῳ των 90 ετών από γεννήσεως του Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Κορνηλίου πραγματοποιήθηκαν από 18 έως 19 Ιουνίου 2014 στην Ταλλίνη.

Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και πρόσκληση του Πρωθιεράρχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέα του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων υποθέσεων και τον Ιεροδιάκονο Νικόλαο Όνο.

Στις 18 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορνήλιο κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΤΕΕσ ευχήθηκε θερμώς στον εορτάζοντα και του παρέδωσε το συγχαρητήριο μήνυμά του και ιερό εγκόλπιο.

Εν συνεχείᾳ ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας παρακάθισε σε επίσημο δείπνο παρατεθέν προς τιμήν του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας της Εσθονίας.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετελέσθῃ στις 19 Ιουνίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ από τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Κορνήλιο, τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, τον Επίσκοπο Daugavpils και Rezekne Αλέξανδρο, τον Επίσκοπο Νάρβας και Πριτσούντιε Λάζαρο, τον εκλεγέντα Επίσκοπο Ελγάβας Ιωάννη Σιτσώφ, πλαισιούμενους από τον ιερό κλήρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας του Πατριαρχείου Μόσχας και κληρικούς από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο αρχηγός της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας Αρχιεπίσκοπος AndresPõder και ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησάις Επίσκοπος Φίλιππος Τζόρτναν.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ανέγωνσε το συγχαρητήριο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και απένειμε στον εορτάζοντα Ιεράρχη υψηλή τιμητική διάκριση – παράσημο του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου Α΄Τάξεως. Ακολούθησε η επίσημη δεξίωση προς τιμήν του γερασμίου Ιεράρχου.

talini1

talini2

talini3

talini4

talini5

talini6

talini7

talini8

talini9

 

Εμφανίσεις: 62121
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!