Συνέδριο: «Η πόλη του Αστραχάν και οι Μπακρατιόνι: Ιστορικό των δυο ταφών»

astraxan-1

Η έναρξη των εργασιών του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Η πόλη του Αστραχάν και οι Μπακρατιόνι: Ιστορικό των δυο ταφών» πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2014 στο Αστραχάν με ευλογία του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχου πάσης της Γεωργίας Ηλία Β΄.

Το συνέδριο ασχολείται με την παραμονή στη Ρωσία των βασιλέων της Καρταλίας Βαχτάνγκ ΣΤ΄ (1675–1737) και Τεϊμουράζ Β΄ (1700-1762) της δυναστείας Μπαγκρατιόν, καθώς και με τη μελέτη της ιστορίας της ταφής των στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χώρο του Κρεμλίνου του Αστραχάν.

Στις 10 Ιουνίου αφίχθη στο Αστραχάν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας για να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Προ ενάρξεως του συνεδρίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Ζουγκδίδης και Ταΐσης Γεράσιμος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας και ο Μητροπολίτης Μπατούμ και Λαζικής Δημήτριος τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο στους τάφους των βασιλέων Βαχτάνγκ και Τεϊμουράζ στην κρύπτη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αστραχάν.

Στην ακολουθία παρέστησαν προσευχόμενοι σύνεδροι και κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας.

Οι προσκεκλημένοι προσκύνησαν τα τιμία λείψανα των Αγίων Μητροπολίτου Ιωσήφ ιερομάρτυρος, των Αρχιεπισκόπων Θεοδοσίου και Γερασίμου, τα οποία φιλοξενούνται στον Ιερό Ναό.

Τις Ορθόδοξες Εκκλησίες Ρωσίας και Γεωργίας στο συνέδριο εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Ζουγκδίδης και Ταΐσης Γεράσιμος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο Μητροπολίτης Αστραχάν και Καμυζιάκ Ιωνάς, ο Μητροπολίτης Μπατούμ και Λαζικής Δημήτριος, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ κα.

Ακόμα στο συνέδριο μετέχουν διακεκριμένοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία και τη Γεωργία.

astraxan-2

astraxan-3

astraxan-4

Εμφανίσεις: 48141
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!