Πατριάρχης Μόσχας σε Καλαβρύτων: ''Είστε Ιεράρχης με δυναμικές παρεμβάσεις''

patri-kalabry

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δεκτός από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο έγινε σήμερα, Τρίτη 27 Μαϊου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στην Πατριαρχική Κατοικία.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ.

"Σας γνωρίζουμε ως ένα Μητροπολίτη με ζήλο και δυναμικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος, την Ρωσική Εκκλησία και ολόκληρη την Ορθοδοξία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων στην κατοικία του.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ανέφερε: "Όταν έλαβα την επιστολή σας να επισκεφθείτε την Μόσχα, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να έρθετε την ημέρα μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου άγω και τα ονομαστήριά μου."

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη μοιράστηκε αναμνήσεις από την μακροχρόνια συνεργασία με την Ρωσική Εκκλησία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Συνάντηση με Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

"Σας γνωρίζουμε ως ένα φίλο της Ρωσικής Εκκλησίας, σας αγαπούμε και εκτιμούμε τις θέσεις σας πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν την εκκλησία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Ο  Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας από την πλευρά του αναφέρθηκε στις επιθέσεις που βιώνουν οι Χριστιανοί σε διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, η οποία στέκεται αντιμέτωπη με πολυάριθμες προκλήσεις.

"Γνωρίζεται την αγάπή μου για την Ρωσική Εκκλησία,  γι΄αυτό και εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Ιεράρχες, συζήτησαν και για τις δυνατότητες του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

TSA 8591

TSA 8593

TSA 8611

Εμφανίσεις: 78053
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!