Αρκαλοχωρίου σε Μόσχας: ''Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από την κρίση στην Ουκρανία''

arkal-mosxas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, είχε η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συμμετείχε στα ονομαστήρια του Πατριάρχη.

Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Θρόνου αποτελούταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, τον Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο και τον Αρχιδιάκονο Τιμόθεο Τσισμαλίδη.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο Γραμματέας Πρωθιερεάς Ίγκορ Γιακιμτσούκ, και ο π. Μιχαήλ Άσμους.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου προσέφερε στον Πατριάρχη Κύριλλο εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μια εικόνα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας που πρόσφατα αγιοκατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

"Θα ήθελα να μεταφέρετε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη και αγάπη προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον από τα εφηβικά μας χρόνια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr οι δύο πλευρές κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν και για την κατάσταση στην Ουκρανία, εκφράζοντας την ανάγκη για προστασία των παραδοσιακών αξιών και της χριστιανικής ηθικής.

Επίσης αναφέρθηκαν στις προοπτικές της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύναξη των Προκαθημένων να πραγματοποιηθεί το 2016.

"Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι οι ορθόδοξοι να είμαστε σαν μια οικογένεια", ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης προσέφερε στην αντιπροσωπεία ένα εγκόλπιο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με αφορμή την 700η επέτειο του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, μεταξύ άλλων τόνισε: "Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία! Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, και ποιοι στόχοι επιδιώκονται."

Επίσης ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου εξέφρασε την αλληλεγγύη για τον λαό της Ουκρανίας, καθώς και για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου συνεχάρη τον Πατριάρχη για τα ονομαστήρια, ενώ ζήτησε τις προσευχές για το μαρτυρικό Φανάρι και Μητέρα Εκκλησία.

Εμφανίσεις: 85550
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!