Πατριαρχικό συλλείτουργο στην Μόσχα (ΦΩΤΟ)

onomastiria14

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 24 Μαϊου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, επί τη εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας και τον Πατριάρχη Βουλγαρίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία, συλλειτούργησαν δεκάδες Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Ρωσικής και Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Επίσης συλλείτουργησαν αντιπροσωπείες των κατά τόπους ορθοδόξων εκκλησιών, όπως ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος (Οικ. Πατριαρχείο), Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Μητροπολίτης Μεξικού Αντώνιος, Αρχιεπίσκοπος Φιλιππουπόλεως Νήφων και ο Επίσκοπος Σαφάτας Δημήτριος (Πατρ. Αντιοχείας) από την Ελλαδική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αρχιμ. Στέφανος Ντισπιράκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προσέφερε στον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο μια εικόνα του Αγίου Σεργίου με αφορμή την 700η επέτειο.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας απευθυνόμενος προς τον εορτάζοντα Πατριάρχη Κύριλλο, μεταξύ άλλων ανέφερε "η σημερινή κοινή θεία λειτουργία είναι ένα μήνυμα ενότητας."

"Το όνομα που επιλέξατε κατά τη μοναχική σας κουρά δεν είναι τυχαίο. Οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος έφεραν το φως του Ευαγγελίου στην σλαβική οικογένεια, και σήμερα μέσα από αυτούς του Αγίους δοξάζεται η Αποστολική Εκκλησία του Κυρίου", πρόσθεσε ο κ. Νεόφυτος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευχήθηκε στον Πατριάρχη Κύριλλο ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη, για το καλό της Ρωσικής Εκκλησίας και προς δόξαν θεού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας προσέφερε στον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο αντίγραφο ενός παλαιού Ευαγγελίου, επιτραχήλιο και ράβδο του αοιδίμου Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας όπως και κάθε χρόνο στα ονομαστήριά του, απέδωσε παράσημα σε Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας.

onomastiria1

onomastiria2

onomastiria3

onomastiria4

onomastiria5

onomastiria6

onomastiria7

onomastiria8

onomastiria9

onomastiria10

onomastiria11

onomastiria12

onomastiria13

onomastiria14

onomastiria15

onomastiria16

onomastiria17

onomastiria18

onomastiria19

onomastiria20

onomastiria21

onomastiria22

onomastiria23

onomastiria25

onomastiria26

onomastiria27

onomastiria28

onomastiria29

onomastiria30

onomastiria31

onomastiria32

onomastiria33

onomastiria34

Εμφανίσεις: 106593
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!