Ο Καρδινάλιος του Μιλάνου στον Πατριάρχη Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)

kiril-scola

Του Maxim Goltsa για τη Romfea.gr

Μόσχα | Ο διάλογος μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας πρέπει να επιταχυνθεί, δήλωσαν στη συνάντησή τους ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και ο Καρδινάλιος Scola. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ιταλικής Gazzeta, o Αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου Καρδινάλιος Angelo Scola και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, συναντήθηκαν στη Μόσχα, ενώ την ίδια στιγμή στην πόλη του Βατικανού o Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Μητροπολίτης Ιλαρίωνα, επικεφαλής των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Και οι δύο συναντήσεις είναι μέρος μιας προσπάθειας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο εκκλησιών που έχουν διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι είναι καιρός για μια αποτελεσματικότερη προσπάθεια προσέγγισης, προσθέτοντας ότι “ποτέ πριν οι εκκλησίες μας δεν είχαν τόσα πολλά κοινά πράγματα”. 

Επαίνεσε επίσης αρκετές πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου σε κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα, όπως τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την υπεράσπιση της χριστιανικής πίστης στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι οι δύο εκκλησίες θα μπορούσαν να εργαστούν από κοινού σε τέτοια θέματα.

Εμφανίσεις: 58523
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!