Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μοίρασε δώρα σε παιδιά της Βηθλεέμ

ImageΤην Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος παρέστη σε τελετή που διοργάνωσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος στη Βηθλεέμ Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος στην Μονή της Βηθλεέμ.

Στην εορταστική αυτή τελετή έλαβαν μέρος παιδιά ηλικίας 3ων έως 8 ετών, καθώς και η χορωδία του Πατριαρχείου.

Τα παιδία έψαλαν χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους και χριστουγεννιάτικα κάλαντα με τη συνοδεία των καταλλήλων παραδοσιακών μουσικών οργάνων, στην Ελληνική και Αραβική γλώσσα.

Η τελετή περιέλαβε επίσης και προβολή φωτογραφιών μέσω της ιστοσελίδας της Μονής, από την λειτουργική ζωή στη Βασιλική της Γεννήσεως, από την ποιμαντική δραστηριότητα της Πατριαρχικής Επιτροπείας, καθώς και από τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της νεολαίας, και τις εκδρομές στα ιερά προσκυνήματα και τις Μονές της Ερήμου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν τα παιδιά έλαβαν από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τον Πατριαρχικό Επίτροπο ως δείγμα αγάπης του ιερού Προσκυνήματος του Πατριαρχείου προς αυτά.Image

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «η εορτή των Χριστουγέννων είναι η εορτή της αγάπης και της ειρήνης, ότι ο Θεός εξ αγάπης προς τον άνθρωπον εξαπέστειλε τον Μονογενή Αυτού Υιόν εις τον κόσμον και ενηνθρώπησε δια να ανακαινίση τον άνθρωπον και να δημιουργήση νέαν κτίσιν, δια να θεώση τον άνθρωπον και να τον επαναφέρη εις το πρώτον κάλλος αυτού, το προ της πτώσεως και εξώσεως εκ του Παραδείσου.»

«Τούτο το γεγονός εορτάζει και η Ορθόδοξος ημών Εκκλησία. Ο Χριστός εγεννήθη άπαξ ιστορικώς και γεννάται αδιαλείπτως εις τας ψυχάς ημών, αι οποίαι οφείλουν να καθαρίζωνται δίκην σπηλαίου δι’ έργων ευποιΐας. Ο Χριστός απεστάλη εις ημάς ως δώρον του Πατρός. Σας ευχόμεθα, όπως ο Χριστός φέρη την ειρήνην εις την περιοχήν ημών και εις την πόλιν Βηθλεέμ, εις την οποίαν εγεννήθη. Συγχαίρομεν τον Πατριαρχικόν Επίτροπον δια την εκδήλωσιν αυτήν και την όλην δραστηριότητά του και τους συνεργάτας αυτού και ευχόμεθα εις όλους καλά, ευλογημένα και ειρηνικά Χριστούγεννα», πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Image

Εμφανίσεις: 68045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!