Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τίμησε τον Πρόεδρο της Κύπρου

ImageΜε το Μεγαλόσταυρο του Πανάγιου Τάφου τιμήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. 

Κατά την τελετή επίδοσης του Μεγαλόσταυρου του Πανάγιου Τάφου, ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ ανέφερε ότι ο Μεγαλόσταυρος επιδίδεται σε αναγνώριση του ενδιαφέροντος του Κυπρίου για τους λαούς της περιοχής και για την ειρήνη των λαών. 

Είμαι εδώ σε αυτό τον ιερό χώρο στο πλαίσιο της επίσκεψης μου στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, είπε ο Δ. Χριστόφιας .

Η Κύπρος , συνέχισε, διατηρεί θερμές και αγαστές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ από την ώρα της δημιουργίας του, όμως, την ίδια ώρα - και αυτό είναι παρακαταθήκη από τον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο - στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων για τη δική τους λύτρωση και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο κράτος του Ισραήλ. 

«Είναι μια θέση που έχω διατυπώσει με σαφήνεια και ενώπιον του Προέδρου Πέρες και του Πρωθυπουργού Νετανιάχου. Είναι μια θέση η οποία έγινε αποδεκτή με κατανόηση και από τον Πρόεδρο Πέρες και από τον κ. Νετανιάχου», σημείωσε . 

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα «τα λόγια, σύντομα να γίνουν πράξη και να έχουμε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα από το κράτος του Ισραήλ στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που θα οδηγήσει πραγματικά στην ειρήνη, στη δικαίωση των προσδοκιών των απλών ανθρώπων και των δύο χωρών». 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρόσθεσε ότι «υπάρχει χώρος για όλους. Και βεβαίως πρέπει να δημιουργηθεί χώρος πρώτα από όλα στις ψυχές των ανθρώπων. Εμάς στην Κύπρο μπορεί να μάς χωρίζει το τείχος της κατοχής, αλλά η πιο δύσκολη υπόθεση θα είναι να ‘κατεδαφιστούν’ τα τείχη στις ψυχές των ανθρώπων και η Εκκλησία έχει να διαδραματίσει κατά τη δική μου εκτίμηση - το λέω και στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου - σημαντικό ρόλο, στο να επανενώνει αντί να χωρίζει - με θέσεις και κηρύγματα ενωτικά αντί διασπαστικά». 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Πανάγιο Τάφο.

Εμφανίσεις: 74197
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!