Στην Ουκρανία ανεπίσημα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

ImageΤην Ουκρανία επισκέπτεται από την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 ανεπίσημα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Πατριάρχη Θεόφιλος έτυχε θερμής υποδοχής στο Χάρκοβο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χάρκοβο και Μπογκοντούχοφ κ. Νικόδημο και τις Τοπικές Αρχές.

Σήμερα Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, βρίσκεται στο Κιέβο για να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο «Παγκόσμιες θρησκείες και η κοινωνία των πολιτών εναντίον του μίσους και του εξτρεμισμού».

Συνάντηση με Ουκρανίας Βλαδίμηρο

Να αναφερθεί,  ότι το μεσημέρι ο Πατριάρχης Θεόφιλος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Πατριάρχης Θεόφιλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στο Κίεβο, ελπίζω να έχουν μεγάλη σημασία για την χώρα και να δείξουμε στον κόσμο, ότι η Ουκρανία μπορεί να γίνει πρότυπο συνύπαρξης των καλών σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, που ζουν στην χώρα αυτή».

Να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. Μίκολα Αζάροφ, ο οποίος προσέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ένα αγαλματίδιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Image

Image

Εμφανίσεις: 68436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!