Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Κομάνων Γαβριήλ

komanon-ierosolimonΤην Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος επαρασημοφόρησε με το παράσημο του Σταυροφόρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κομάνων κ. Γαβριήλ, Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παρίσι.

Η τιμητική αυτή διάκριση έλαβε χώρα εις το Πατριαρχείο και εις το πλαίσιο προσκυνηματικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Κομάνων κ. Γαβριήλ εις τους Αγίους Τόπους μεθ’ ομάδος κληρικών και λαϊκών της ποιμαντικής αυτού επιστασίας και επιμελείας εκ Γαλλίας.

Κατά την επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Πανάγιο Τάφο και συνελειτούργησε μετά του Μακαριωτάτου εις το σεπτό Προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εις Ναζαρέτ.

Παρασημοφορών τον Άγιο Κομάνων ο Μακαριώτατος είπεν αυτώ ότι η τιμητική αυτή διάκρισις, η οποία δίδεται υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εις εξαιρετικάς περιπτώσεις, παρέχεται αυτώ δια την προσφοράν αυτού ως κληρικού και ως Αρχιερέως εις την Εκκλησίαν εν γένει, ιδιαιτέρως δε προς την Σιωνίτιδα Μητέρα Εκκλησία.

Συγκεκινημένος ο Σεβασμιώτατος Κομάνων ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατο, λέγων ότι δεσμεύεται εξ ονόματος της Αρχιεπισκοπής αυτού να βοηθήση εμπράκτως το Πατριαρχείον δια παροχής υποτροφίας εις τινα Αγιοταφίτην κληρικόν δια σπουδάς εις την Θεολογικήν Σχολήν του Αγίου Σεργίου εις Παρισίους είτε δι’ άλλου τρόπου υποδειχθησομένου αυτώ.

Ευχαριστών ο Μακαριώτατος είπεν ότι το Πατριαρχείον εν ευθέτω χρόνω θα αξιοποιήση την προσφοράν ταύτην.

0-komanon

0-komanon1

Εμφανίσεις: 78979
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!