Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στον Πρόεδρο της Κύπρου Χριστόφια

christofias_ierosolimon

Λευκωσία, Λουκάς Παναγιώτου  00.44

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη, σήμερα το απόγευμα, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλος, όπου είχε ωριαία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φιλική, εποικοδομητική.

Ο κ. Χριστόφιας, με διάθεση «εξομολογητική», ενημέρωσε τους Μακαριωτάτους και τους καλεσμένους του για τις τρέχουσες εξελίξεις στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την απουσία ουσιαστικής προόδου, εξαιτίας της πάγια αδιάλλακτης τουρκικής στάσης.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου επανέλαβε τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για εξεύρεση λύσης, η οποία να είναι βιώσιμη και λειτουργική και να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων και να τερματίζει την κατοχή.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις σχέσεις που αναπτύσσονται με το κράτος του Ισραήλ, τις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και για το πρόγραμμα εξόρυξης φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην συνάντηση, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα εγκάρδια, τον Πατριάρχη Θεόφιλο και την ακολουθία του συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, οι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Ο Πατριάρχης με την σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στην Μέση Ανατολή, τις πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια για την αρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο του Πατριαρχείου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και της συνοδείας του.

christofias_ierosolimon1

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!