Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στα Φυλακισμένα Μνήματα

6211

Ι. Αρχιεπισκοπή Κύπρου - Παύλος Χατζηπροδρόμου 17.46

To Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, το πρωί, οι Μακαριώτατοι  Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν, με τη συνοδεία τους, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Κατά την άφιξη τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Στον Τύμβο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, τέλεσε τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων υπέρ της Κυπριακής Ελευθερίας. Ακολούθως, ενημερώθηκε για τα ιστορικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοιμητηρίου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα», την κυπριακή Βαστίλη, τα κελιά των μελλοθανάτων παλικαριών της ΕΟΚΑ και την αίθουσα της αγχόνης, με την οποία οι Άγγλοι κατακτητές έσερναν στον θάνατο τους μεγάλους άνδρες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξέφρασε το συγκλονισμό του, τη συμπόνια του, αλλά και τη συμπαράστασή του προς τον λαό της Κύπρου που μάχεται να επιβιώσει στη γη των πατέρων του κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Συγκινημένος δήλωσε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που τού δόθηκε να επισκεφθεί τα ολοζώντανα αυτά μνημεία του Έθνους μας, τα οποία είναι τεκμήρια  πατριωτισμού, απαράμιλλου ηρωισμού και ακαιρεότητας  χαρακτήρα των Ελλήνων αγωνιστών.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!