Υπέρ της Ειρήνης τάχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

ImageΥπέρ του διαλόγου, της αμοιβαίας αποδοχής και εναντίον της βίας προς επίτευξη της ειρήνης τάχθηκε χθες κατά την αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας

Πέραν του Ιορδάνου, Καννά της Γαληλαίας και Αγίας Σιών κ. Θεόφιλος Γ΄, στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Σίμον Πέρες προς τιμήν των χριστιανικών κοινοτήτων τονίζοντας τα εξής:

 

…Η ανθρωπότητα έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με σκληρές δυνάμεις της ασέβειας ακόμη και του εξευτελισμού. Και δυστυχώς, πολλά από αυτά γίνονται υπό το πρόσχημα της θρησκευτικής πίστης στο όνομα του Παντοδύναμου Θεού.

 

…Αυτή η χώρα είναι η πατρίδα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

 

Και αποτελεί ζωντανό μάρτυρα της πολύ-πολιτισμικότητας και, ακόμη πιο σπουδαίο, της εθνικής και θρησκευτικής διαφορετικότητας.

 

...Αλλά θα πρέπει να περπατήσουμε στα τυφλά στο δρόμο της ειρήνης αν δεν εκτιμήσουμε ότι η κληρονομιά της συνύπαρξης μεταξύ των θρησκειών είναι δική μας σε αυτή τη χώρα. Βλέπουμε την πραγματική ανάγκη για ειρήνη…

 

Είναι τόσο δυνατό να υποστηρίξει κανείς ότι το μέλλον του κόσμου είναι στενά συνδεδεμένο με το μέλλον που χτίζουμε στην Αγια Γη  για όλους τους ανθρώπους μας.

 

...Η Ιστορία μας έχει δείξει ότι η λύση να πετύχουμε την ειρήνη δεν είναι η βία, αλλά ο διάλογος. Είναι ο διάλογος που χτίζει την εμπιστοσύνη και την αμοιβαία αποδοχή και μας δείχνει το δρόμο μπροστά.

 

Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε με ένταση, τη βία από όπου και αν προέρχεται, και το Πατριαρχείο όπως και οι Εκκλησίες θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να χτιστεί μια ειρήνη με διάρκεια και ασφάλεια για όλους ανεξαρτήτως της θρησκείας ή της πολιτισμικής ταυτότητας.

Εμφανίσεις: 19041
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!