Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

amman-2

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος ο Άγιος Νεκτάριος στο Αμμάν της Ιορδανίας, αφού το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Οίκο είναι αφιερωμένο σ΄ εκείνον.

Την παραμονή τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό (λόγω πλήθους των προσκυνητών) πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου.

Στο τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός έψαλλαν συγκινημένοι τα εγκώμια του εορταζόμενου Αγίου ενώπιον του ιερού Επιταφίου του, ενώ τελέσθηκε και αρτοκλασία.

Την κυριώνυμο τελέσθηκε στον αυτό Ι.Ναό και με κάθε λαμπρότητα ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί του επιταφίου, ενώ πάντες στο τέλος μυρώθηκαν με λάδι από το καντήλι του Αγίου που βρίσκεται στο Ιερό Μνήμα του στην Αίγινα.

Στο τέλος της εορτής με λόγια λιτά ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε το φιλάγιο εκκλησίασμα και ευχήθηκε όλως ιδιαίτερα στον τον Παν/το Αρχιμ. π. Νεκτάριο, πολύ καλό συνεργάτη του στο πνευματικό και διοικητικό τομέα της εκκλησιαστικής του κοινότητας.

Μετέφερε δε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου όλων κ. Θεοφίλου του Γ΄ , ο οποίος συμπλήρωσε με την χάρη του Θεού εννέα χρόνια στο πηδάλιο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας.

amman-1

amman-3

amman-4

amman-5

amman-6

amman-7

amman-8

amman-9

amman-10

amman-11

amman-12

Εμφανίσεις: 35433
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!